Syg Den Dag artwork

SKAL DU MED? ELLER ER DU ’SYG DEN DAG’?

Patina er tilbage med glimt i øjet, støvede 70’er fornemmelser og kollektivt overskud på ’Syg Den Dag’. Den nye single fra det sydfynske band markerer et musikalsk stilskifte, mens Gregers, Mads og Søren for første gang løfter det lyriske blik op og søger ud.

’Syg Den Dag’ er ude fredag den 27. oktober.

Bandet PATINA

Den skæve poesi var spillevende på gennembrudsalbummet, ’Drømmefanger’, mens et mere indadvendt tungsind kom under kærlig behandling til mere rockede toner på den populære opfølger, ’GENSTART’. Patina er mange ting, men først og fremmest et band udsprunget af syv gode venners fællesskab, nysgerrighed og spraglede musikalitet med hele tre unge bagmænd i front – Gregers, Mads og Søren – der nu med singlen, ’Syg Den Dag’, er klar med fornyet, udadvendt energi og glimt i øjet. 

”Vi har været meget inde i hovederne på os selv de seneste par år. Særligt på ’GENSTART’, der var en virkelig stærk og intens albumproces. Derfor har det været helt naturligt for os, at løfte blikket og søge ud, og skrive mere direkte og universelt om livet og alle de følelser man kan gå og tumle med. Lettere, men levende og autentisk,” fortæller Mads Skov Hansen, den ene af tre sangskrivere, forsangere og trommeslagere i Patina.

Og der er netop en autentisk lethed over det håndspillede groove på ’Syg Den Dag’ – en finurlig produktion, der emmer af støvet 70’er-pop-charme fra en unik konstellation i dansk musik.

”Der er skåret helt ind til benet. Det er umiddelbart, råt og ned i materien uden at tænke for meget over hvor vi ender. For os er ’Syg Den Dag’ kondenseret Patina med lyrisk og musikalsk glimt i øjet,” siger Gregers Møller Jensen, mens Søren Bastrup Bojsen supplerer: ”Det er en sang om noget så sympatisk, men for mange også enormt svært og grænseoverskridende, som at sige ”tak, men nej tak”. Det handler om at prioritere sig selv og sine egne behov før andres – og indse, at det faktisk er helt ok.”

I 2019 vandt Patina Karrierekanonen, mens ’Flammer Rammer’, allerede året efter, blev den mest spillede sang på P3. Debutalbummet, ’Drømmefanger’, der også rummede hitsinglen, ’Sådan Må Det Være (Uhhhh)’, banede vejen for turnéer og udsolgte koncerter. Og særligt på landevejene, har Patina formået at gøre deres funk-æstetiske pop-univers til et højenergisk live-fænomen der med ’GENSTART’-albummet og den storhittende titelsang fra 2022 sendte bandet på deres hidtil største sommertour med milepæle som Fredagsrock i Tivoli og Smukfest i år. 

De kommende måneder holder tourbussen midlertidig – og for første gang i fire år – helt stille. Og mens efterårsstormen og den kommende vinter raser derude, dykker Patina ned i studie-hulen for at skrive og indspille endnu flere sange til os alle sammen.