nyheder

 • PATINA råber ad skyerne og trænger klart igennem på ny single

  Kendt for deres energiske koncerter og enorme gennembrudshit, udkommer Patina nu med en ny single. Den følger efter nattehymnen ’Langsomt Sind’, som blev udgivet i begyndelsen af året. Den nye single ’S.O.S.’ er energisk i sit musikalske udtryk, og viser den umiddelbare og slagkraftige energi som vi kender fra gruppens liveshows.

  Sangens tekst handler om at være fanget i sit eget sind. Om følelsen af et tonstungt skydække der hviler over ens liv. Et stadie hvor manglen på mening og tvivlen på selvet, kan være så overvældende, at man er nødt til at råbe om hjælp.

  Om sangen siger bandet selv:
  ”S.O.S er en sang der i sit tekstunivers kredser om emnerne afmagt og depression. Om at leve op til samfundets normer uden at lykkes med det. Vi lever i et samfund hvor vi unge mennesker kæmper for at blive anerkendt for hvem vi er, midt i er virvar af konkurrencekultur og samfundsidealer. Den her sang udtrykker de følelser det kan skabe, og kan måske nå ud til dem der har brug for styrke og mod til at række ud eller bede om hjælp.”

  Sangen er indspillet i Grapehouse Studios, hvor gruppen løbende har arbejdet med at få deres energi fra live-scenen ned på bånd. Patina er nu er på forårstour med 20 shows, inden de til sommer rammer utallige festivaler. Her er de blandt andet at finde på Musik I Lejet, Smukfest og Jelling Festival.


  Lyt til “S.O.S.” her.
  Følg os på Facebook og Instagram.

  https://www.youtube.com/watch?v=F3fHq1PGfYg
 • PATINA udgiver debutalbummet ‘Drømmefanger’

  Pressemeddelelse
  De gjorde for alvor deres indtog på den danske musikscene i 2020 og blev belønnet med en nominering til P3s talentpris, en flot efterårstour og sluttede året af med at få at vide, at deres sang ’Flammer Rammer’ var den mest afspillede sang på P3 i hele 2020. 

  På trods af verdenskrisen, så har 2020 været et gennembrudsår for trioen, hvor alle tre synger, alle tre spiller trommer og alle tre spiller percussion. Nu har de færdiggjort deres debutalbum ’Drømmefanger’ som de udgiver d. 26. februar. 

  For Gregers, Mads og Søren, har den aflyste festivalsommer betydet flere timer i studiet i Rødovre, hvor de tre unge og energiske fynboer har skrevet løs på deres debutalbum ’Drømmefanger’. Titlen ’Drømmefanger’ sender umiddelbart tankerne i retning af den flossede boheme-genstand, der, af uransagelige årsager, hang over sengen på mange soveværelser i 00’erne. Men for Patina har ordet drømmefanger en anden betydning.

  ”Alle sange er blevet skabt i en slags grænsesøgen eller en form for kompromisløshed. Vi er så trætte af den her kassedeling, der foregår alle steder. Både som mennesker og som band. Det vil vi gerne udfordre. Det er også derfor, titlen er ’Drømmefanger’. Fordi det handler om at drømme stort og turde at gøre det uden at frygte, at man ikke passer ind et eller andet sted. Det beskriver vores egen eksistentielle søgen”, siger Søren.

  Pladen, der består af 11 sange, er, som drengene selv beskriver, både kompromisløs og bevæger sig i mange forskellige musikalske retninger. Samtlige medlemmer af gruppen var fra start overbeviste om, at ’Drømmefanger’ ikke skulle være et konceptalbum, hvis højeste formål var at cementere gruppen som et stærkt navn indenfor en bestemt genre. Lyden varierer i stedet markant fra sang til sang. Og hvert eneste tekstunivers bunder enten i Søren, Gregers eller Mads’ egne liv. 

  For et år siden satsede bandet hele butikken og gik helhjertet efter den musikkarriere, de alle drømte om. Og resultatet heraf er PATINAs debutalbum ’Drømmefanger’. 

  Når Patina gør noget, så gør de det i fællesskab. Når de optræder, så synger drengene på skift, ligesom de også skiftes til at buldre løs på trommesættet. De er alle ansvarlige for teksterne, spiller altid med det samme band, og når man snakker med dem, så skiftes de, som det mest naturlige i verden, til at fortælle om bandets fælles oplevelser. Og som Mads siger: 

  ”Vi er et band, der gerne vil ud med den her fællesskabstanke. Det er det vigtigste for os, når vi er ude at optræde. At vi kan opnå det her fællesskab med publikum.”

  PATINAs debutalbum ’Drømmefanger’ udkommer på No3 d. 26. februar. 

 • PATINAs officielle hjemmeside

  nu er vores officielle hjemmeside langt om længe i luften.
  her kan du få et overblik over vores koncerter, merchandise og musik.
  nyheder dukker op løbende. god fornøjelse. kh. G, M & S.

  Gregers Møller Jensen, Mads Skov Hansen & Søren Bastrup Bojsen.
  foto af Benjamin Lund.