nyheder

 • PATINA vrister sig fri på rå to’er

  Bandet bag 2020’s største P3-hit er klar med deres andet album, hvor de viser en mere umiddelbar og slagkraftig side af sig selv. På ‘GENSTART’ kondenserer de energien fra deres koncerter, og de kredser om at leve op til egne krav og omverdenens forventninger.

   

  Det gik stærkt for PATINA. Fra at være en aktiv del af det sydende sydfynske musikmiljø i 2019 voksede de sig i 2020 til et af de mest markante nye navne på den danske scene. De havde hooks, stillede livets store spørgsmål, og deres udsolgte koncerter var eksplosioner af energi og melodi. Blandt kulminationerne var, at singlen ‘Flammer Rammer’ blev den mest spillede sang det år på P3.

   

  De fik den modtagelse, de havde drømt om. Men i farten nåede de ikke at bearbejde alle indtrykkene – endsige sætte ord på alt det usagte i en hæsblæsende tid. Det gør de nu på deres selvransagende andet album, ‘GENSTART’. Sangene er ikke – som set så mange gange før – en klagesang om succesens bagsider. Det er en gruppe tætte venners forsøg på at kigge sig selv og hinanden i øjnene og skrive og spille sig selv og hinanden videre.

   

  Som den ene af de tre frontmænd, Gregers Møller Jensen, opsummerer: ”Hele pladen er en masse undertrykte følelser.”

   

  De forsøgte at tage hul på albummet i april 2021 ved at tage i sommerhus og skrive sammen. Her prøvede de at facilitere en kreativ proces med ambitionen om at leve op til første album – blandt andet legede de med at tage masker på. Men sangene åbenbarede sig aldrig fuldstændig, og det ramte bandmedlemmerne på selvtilliden. Var de overhovedet gode nok? I juli tog Søren Bastrup Bojsen hjem til Svendborg, og han satte sig ved klaveret, åbnede for sluserne og skrev på et par timer skitsen til en sang. Den skitse havde han med i studiet i Rødovre næste dag sammen med pointen om, at det, de hidtil havde lavet, ikke duede.

   

  ”Det var som om, vi forsøgte at skrive om noget, der lå uden for os. I stedet for at skrive om, hvordan vi havde det. Vi troede, vi skulle tage masker på for at være ærlige, i stedet skulle vi tage dem af,” konstaterer Søren Bastrup Bojsen.

   

  Det løsnede noget i hele gruppen. Samme eftermiddag sad Mads Skov Hansen og nørklede med sin guitar i studiets sofa. Konturrene af et riff begyndte at vise sig. De andre i bandet bød ind med både idéer til vokaler og musik. 

   

  ”Det var følelsen af, at vi bare gik i kødet på musikken i stedet for at tænke noget frem,” siger Mads Skov Hansen. 

   

  Pludselig sad de med to klare, oprigtige sange. Fra klaveret i Svendborg kom ‘Sammenbrud’ med sit touch af salme, og fra guitarnørkleriet i Rødovre kom rockvisen ‘S.O.S.’.

   

  Derfra tog albummet fart – uden kalkuler, uden bagtanker, men som en ren aftapning af et her og et nu. Og sangenes temaer lagde sig i naturlig forlængelse af hinanden; de kredsede om at være fanget – i hamsterhjulet, i eget hoved, i dårlige vaner, i omverdenens forventninger. Hele tiden med en ambition om at vriste sig fri. Såsom den klaustrofobiske ‘Luk Mig Ud’, der som bandet siger, ”lyder som Rammstein, Kanye West og Lars H.U.G., der har det vildt under samme discokugle.”

   

  Et af de sidste numre, de skrev, var titelnummeret ‘Genstart’. Den kaster et lys tilbage på den proces, bandmedlemmerne havde befundet sig i de foregående måneder. Samtidig kaster den et håbefuldt lys fremad. Nummeret ligger sidst på albummet, der på den måde afrundes som et koncentreret værk på en halv time: Indledningsvis står man med fødderne langt nede i ubehaget, men til sidst træder man ud af det.

   

  De otte sanges indestængte energi kaldte på at få den kollektive kraft frem, som har været et af PATINAs adelsmærker ved deres mange koncerter. Derfor rykkede de ind i legendariske Grapehouse Studios, hvor de gennem 11 sammenhængende dage indspillede sangene med bandets tre stiftere som producere og en skæven til nogle af 1970’ernes artrock-helte. Mere end på albumdebuten bød alle syv bandmedlemmer ind med idéer, fills, basgange og beats.

   

  Dette særlige PATINA-fællesskab tager i forlængelse af ‘GENSTART’ på en massiv festivalturné – blandt andet runder de Jelling og Smukfest.

   

  Lyt til “GENSTART” her.
  Følg os på Facebook og Instagram.

  https://www.youtube.com/watch?v=MccMyHVTFwU&ab_channel=PATINA
 • PATINA råber ad skyerne og trænger klart igennem på ny single

  Kendt for deres energiske koncerter og enorme gennembrudshit, udkommer PATINA nu med en ny single. Den følger efter nattehymnen ‘Langsomt Sind’, som blev udgivet i begyndelsen af året. Den nye single ‘S.O.S.’ er energisk i sit musikalske udtryk, og viser den umiddelbare og slagkraftige energi som vi kender fra gruppens liveshows.

  Sangens tekst handler om at være fanget i sit eget sind. Om følelsen af et tonstungt skydække der hviler over ens liv. Et stadie hvor manglen på mening og tvivlen på selvet, kan være så overvældende, at man er nødt til at råbe om hjælp.

  Om sangen siger bandet selv:
  ”’S.O.S.’ er en sang der i sit tekstunivers kredser om emnerne afmagt og depression. Om at leve op til samfundets normer uden at lykkes med det. Vi lever i et samfund hvor vi unge mennesker kæmper for at blive anerkendt for hvem vi er, midt i er virvar af konkurrencekultur og samfundsidealer. Den her sang udtrykker de følelser det kan skabe, og kan måske nå ud til dem der har brug for styrke og mod til at række ud eller bede om hjælp.”

  Sangen er indspillet i Grapehouse Studios, hvor gruppen løbende har arbejdet med at få deres energi fra live-scenen ned på bånd. PATINA er nu er på forårstour med 20 shows, inden de til sommer rammer utallige festivaler. Her er de blandt andet at finde på Musik I Lejet, Smukfest og Jelling Festival.


  Lyt til “S.O.S.” her.
  Følg os på Facebook og Instagram.

  https://www.youtube.com/watch?v=F3fHq1PGfYg
 • PATINA åbner travlt ’22 med ny single

  Bag sig har bandet den mest spillede sang på P3 i 2020, foran sig har det et år med nye udgivelser og en lang række koncerter. Det skydes i gang med en rå single om at komme for langt ud: ‘Langsomt Sind.’

   

  Ekstatiske koncerter, hooks og modet til at stille livets store spørgsmål har gjort PATINA til et af de mest markante nye navne på den danske scene. Bandet tager dyderne med sig ind i 2022 – og drejer dem i en mørkere retning.

   

  Året kommer til at byde på en del aktivitet, og det begynder 28. januar med den nye, guitardrevne syng-med-venlige single ‘Langsomt Sind.’

   

  ”Det er et nummer, som kredser om at være kommet længere ud end nødvendigt. Det fortæller historien om den her figur, som suser rundt i nattelivet. Én uden overskuddet til at slippe væk, én der søger efter den næste rus, der lige akkurat kan farvelægge tilværelsen længe nok til at glemme hverdagens bekymringer for en stund. Og de tanker den tilstand fører med sig,” fortæller den ene af bandets tre frontmænd, Gregers Møller Jensen.

   

  Nummeret er indspillet i legendariske Grapehouse Studios, og her har gruppen arbejdet på at få det energiske sammenspil fra deres koncerter ned på plade. Det er en energi, som der bliver rig lejlighed til at opleve i 2022. Bandet tager i foråret på en omfattende turné til 20 danske byer – første stop er Grenaa d. 17. marts, sidste stop er Odense d. 30. april. Og sommeren er pakket med en lang række festivaloptrædener, herunder Smukfest.

   

  PATINA blev dannet i Svendborg af Gregers Møller Jensen, Søren Bastrup Bojsen og Mads Skov Hansen, der alle tjener som både trommeslagere, sangskrivere og sangere. Bandet vandt KarriereKanonen i 2019 og begyndte hurtigt at tiltrække sig opmærksomhed. Singlen ‘Flammer Rammer’ blev P3’s Uundgåelige i januar 2020, og sangen endte med at blive den mest spillede på P3 det år. I 2021 udgav bandet debutalbummet ‘Drømmefanger’, blev nomineret i kategorien P3 Talentet ved P3 Guld og nåede trods nedlukninger og restriktioner at spille 61 koncerter – blandt andet fire udsolgte koncerter i Pumpehuset og en headliner-koncert i Store VEGA.

   

  Lyt til “Langsomt Sind” her.
  Følg os på Facebook og Instagram.

  https://www.youtube.com/watch?v=qmbplUAcW1k&ab_channel=PATINA
 • PATINA udgiver debutalbummet ‘Drømmefanger’

  De gjorde for alvor deres indtog på den danske musikscene i 2020 og blev belønnet med en nominering til P3s talentpris, en flot efterårstour og sluttede året af med at få at vide, at deres sang ’Flammer Rammer’ var den mest afspillede sang på P3 i hele 2020.

   

  På trods af verdenskrisen, så har 2020 været et gennembrudsår for trioen, hvor alle tre synger, alle tre spiller trommer og alle tre spiller percussion. Nu har de færdiggjort deres debutalbum ‘Drømmefanger’ som de udgiver d. 26. februar.

   

  For Gregers, Mads og Søren, har den aflyste festivalsommer betydet flere timer i studiet i Rødovre, hvor de tre unge og energiske fynboer har skrevet løs på deres debutalbum ‘Drømmefanger.’ Titlen ‘Drømmefanger’ sender umiddelbart tankerne i retning af den flossede boheme-genstand, der, af uransagelige årsager, hang over sengen på mange soveværelser i 00’erne. Men for PATINA har ordet drømmefanger en anden betydning.

   

  ”Alle sange er blevet skabt i en slags grænsesøgen eller en form for kompromisløshed. Vi er så trætte af den her kassedeling, der foregår alle steder. Både som mennesker og som band. Det vil vi gerne udfordre. Det er også derfor, titlen er ‘Drømmefanger.’ Fordi det handler om at drømme stort og turde at gøre det uden at frygte, at man ikke passer ind et eller andet sted. Det beskriver vores egen eksistentielle søgen”, siger Søren.

   

  Pladen, der består af 11 sange, er, som drengene selv beskriver, både kompromisløs og bevæger sig i mange forskellige musikalske retninger. Samtlige medlemmer af gruppen var fra start overbeviste om, at ‘Drømmefanger’ ikke skulle være et konceptalbum, hvis højeste formål var at cementere gruppen som et stærkt navn indenfor en bestemt genre. Lyden varierer i stedet markant fra sang til sang. Og hvert eneste tekstunivers bunder enten i Søren, Gregers eller Mads’ egne liv.

   

  For et år siden satsede bandet hele butikken og gik helhjertet efter den musikkarriere, de alle drømte om. Og resultatet heraf er PATINAs debutalbum ‘Drømmefanger.’

   

  Når PATINA gør noget, så gør de det i fællesskab. Når de optræder, så synger drengene på skift, ligesom de også skiftes til at buldre løs på trommesættet. De er alle ansvarlige for teksterne, spiller altid med det samme band, og når man snakker med dem, så skiftes de, som det mest naturlige i verden, til at fortælle om bandets fælles oplevelser. Og som Mads siger: 

  ”Vi er et band, der gerne vil ud med den her fællesskabstanke. Det er det vigtigste for os, når vi er ude at optræde. At vi kan opnå det her fællesskab med publikum.”

   

  PATINAs debutalbum ‘Drømmefanger’ udkommer på No3 d. 26. februar.

 • PATINAs officielle hjemmeside

  nu er vores officielle hjemmeside langt om længe i luften.
  her kan du få et overblik over vores koncerter, merchandise og musik.
  nyheder dukker op løbende. god fornøjelse. kh. G, M & S.

  Gregers Møller Jensen, Mads Skov Hansen & Søren Bastrup Bojsen.
  foto af Benjamin Lund.