PATINA åbner travlt ’22 med ny single

Bag sig har bandet den mest spillede sang på P3 i 2020, foran sig har det et år med nye udgivelser og en lang række koncerter. Det skydes i gang med en rå single om at komme for langt ud: ‘Langsomt Sind.’

 

Ekstatiske koncerter, hooks og modet til at stille livets store spørgsmål har gjort PATINA til et af de mest markante nye navne på den danske scene. Bandet tager dyderne med sig ind i 2022 – og drejer dem i en mørkere retning.

 

Året kommer til at byde på en del aktivitet, og det begynder 28. januar med den nye, guitardrevne syng-med-venlige single ‘Langsomt Sind.’

 

”Det er et nummer, som kredser om at være kommet længere ud end nødvendigt. Det fortæller historien om den her figur, som suser rundt i nattelivet. Én uden overskuddet til at slippe væk, én der søger efter den næste rus, der lige akkurat kan farvelægge tilværelsen længe nok til at glemme hverdagens bekymringer for en stund. Og de tanker den tilstand fører med sig,” fortæller den ene af bandets tre frontmænd, Gregers Møller Jensen.

 

Nummeret er indspillet i legendariske Grapehouse Studios, og her har gruppen arbejdet på at få det energiske sammenspil fra deres koncerter ned på plade. Det er en energi, som der bliver rig lejlighed til at opleve i 2022. Bandet tager i foråret på en omfattende turné til 20 danske byer – første stop er Grenaa d. 17. marts, sidste stop er Odense d. 30. april. Og sommeren er pakket med en lang række festivaloptrædener, herunder Smukfest.

 

PATINA blev dannet i Svendborg af Gregers Møller Jensen, Søren Bastrup Bojsen og Mads Skov Hansen, der alle tjener som både trommeslagere, sangskrivere og sangere. Bandet vandt KarriereKanonen i 2019 og begyndte hurtigt at tiltrække sig opmærksomhed. Singlen ‘Flammer Rammer’ blev P3’s Uundgåelige i januar 2020, og sangen endte med at blive den mest spillede på P3 det år. I 2021 udgav bandet debutalbummet ‘Drømmefanger’, blev nomineret i kategorien P3 Talentet ved P3 Guld og nåede trods nedlukninger og restriktioner at spille 61 koncerter – blandt andet fire udsolgte koncerter i Pumpehuset og en headliner-koncert i Store VEGA.

 

Lyt til “Langsomt Sind” her.
Følg os på Facebook og Instagram.

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *